زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

کریم زمانی





کریم زمانی در بیستم اردیبهشت ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. پس از اتمام دوره دبیرستان وارد دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شد و دوره کارشناسی ادبیات عرب را به پایان برد. و سپس مشغول تحقیق و تالیف شد.


۱ - معرفی اجمالی



کریم زمانی در بیستم اردیبهشت ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. او از دوران دبستان در کنار تحصیلات معمول به مطالعات غیر درسی علاقه فراوان نشان می‌داد؛ به طوری که برای بچه‌های هم سن و سال خود جلسات هفتگی برپا می‌کرد و خلاصه مطالعات خود را برای آن‌ها بازگو می‌نمود. زبان عربی را نیز به خوبی فراگرفت و این زبان، او را با متون عرفانی و ادبی، بیشتر آشنا کرد.
از اواسط دوران دبیرستان به آموزگاری در دبستان مشغول شد، پس از اتمام دوره دبیرستان وارد دانشکده ادبیات دانشگاه تهران شد و دوره کارشناسی ادبیات عرب را به پایان برد.

۲ - آثار



سپس از ادامه تحصیل در دانشگاه منصرف شد و هم خود را صرف تحقیق و پژوهش نمود و در موضوعات تاریخی و دینی، حدود ۱۰ کتاب از عربی به فارسی ترجمه کرد که به چاپ رسید؛ برخی از آن‌ها عبارتند از:
اخبار الزمان در تاریخ عمومی، همگام با پیامبران در قرآن، قیام زنگیان و تفسیر سوره حمد از تفسیر معروف المنار.
وی از ۲۷ سالگی به طور عمده در متون عرفانی به خصوص مثنوی حضرت مولانا متمرکز شد و دین شناسی را با مشرب عارفان آغاز کرد و طی بیست سال مطالعه و پژوهش، کتاب هفت جلدی شرح جامع مثنوی معنوی را به نگارش درآورد و پس از آن کتاب میناگر عشق را در شرح موضوعی مثنوی معنوی نگاشت. سپس کتابی به نام برلب دریای مثنوی را به رشته تحریر درآورد که در آن کلیه ابیات مثنوی را به طور خلاصه عنوان گذاری کرد که این عنوان‌ها، مقصود مولانا را از تمثیلات و ابیات مثنوی بیان می‌دارد.
آثار مثنوی پژوهی کریم زمانی
نی نامه؛ انتشارات روزنامه اطلاعات
- شرح جامع مثنوی معنوی ۷ جلد، انتشارات روزنامه اطلاعات
- میناگر عشق؛ شرح موضوعی مثنوی معنوی نشر نی
- بر لب دریای مثنوی معنوی ۲ جلد؛ نشر قطره
- متن کامل مثنوی معنوی همراه با بیان مقاصد ابیات؛ نشر نامک

۲.۱ - آثار در دست تالیف


ترجمه و تفسیر قرآن کریم به زبان ساده برای همه
شرح کامل غزلیات دیوان شمس

۳ - عناوین مرتبط



فرهنگ لغات نهج البلاغه‌ (کتاب)

۴ - منبع



نرم افزار تا حضور، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی.



آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.